2016. március 31., csütörtök

Saját kódolású egyszerű design - Elvihető

Sziasztok!
Tegnap összeütöttem valami design félét, ha szeretnétek vinni jelezzétek valamilyen formában. Ha szeretnétek hozzá fejlécet, akkor írjatok e-mail-t, és elkészítem. Ha érdekel teljesben a kinézet, ITT megtekintheted.






Itt a kódja, amit az elrendezésen belül a Sablonba, Sablon szerkesztésébe, Seciális(CCS) hozzáadása helyre kell beillesztenetek.

Kód:

body {
background-image: url( /*ide a képfeltöltés.hu-ra feltöltött link kerül, ami a Direkt link, vagyis az utolsó*/);
background-color: #D2B48C; /*az egész blog hátterének színe (szürke rész)*/
}

header {
height: 500px; /*bejegyzések eltolása a fejléctől lefele*/
}

#Blog1 {
background: #CD853F; /*bejegyzések hátterének színe*/

/*bejegyzések körül levő szaggatott keret*/

border-radius: 60px 60px 0px 0px; /*mennyire legyen lekerekítve a sarka, és hogy melyik*/
border-top: 4px dotted #A0522D;  /*ez a felső szaggatott rész*/
border-left: 4px dotted #A0522D; /*bal oldali szaggatott rész*/
border-bottom: 4px dotted #A0522D; /*bejegyzés alján levő szaggatott rész*/
border-right: 4px dotted #A0522D; /*jobb oldali szaggatott rész*/
width: 650px; /*bejegyzések szélessége*/
position: relative;
top: 200px;
left: 30px;
}

.post-body {
background: none;
padding: 7px;
position: relative;
top: 0px;
left: -7px;
border-radius: 35px 35px 0px 0px;
border-top: 3px dotted #D2B48C;
border-bottom: 3px dotted #D2B48C;
}

h2. date-header span {
background: #664433;
border-radius: 60px 60px 0px 0px;
border-top: 4px dotted #A0522D;
margin-left: 50px;
text-align: center;
position: relative;
top: -30px;
left: 0px;
}

h3.post-title {
text-align: center;
margin: 0px 0px 50px 10px;
}

.main-inner .column-left-inner .widget {
background: #CD853F;

 /*szaggatott keret a szövegdoboz körül*/

border-radius: 60px 60px 60px 60px;
border-top: 4px dotted #A0522D; /*ez a felső szaggatott rész*/
border-left: 4px dotted #A0522D; /*bal oldali szaggatott rész*/
border-bottom: 4px dotted #A0522D; /*szöv.doboz alján levő szaggatott rész*/
border-right: 4px dotted #A0522D; /*jobb oldali szaggatott rész*/
width: 200px; /*szélesség*/
top: -400px; /*oldalra tolás, tehát ha -500px-re viszed, messzebb viszi a bejegyzéstől*/
left: -60px;
text-align: center;
magrin: 0px 0px 50px 0px;
}

.main-inner .column-left-inner h2 {
text-align: center;
position: relative;
top: 0px;
left: 45px;
}



2016. március 29., kedd

Új szerkesztő//Myrtill Meyerhold

Sziasztok!
Mint láthatjátok új taggal bővült a blog. A lányoknak nagyon köszönöm, hogy bevettek.
Amit érdemes rólam tudni:
- Myrill Meyerholdnak hívnak (bloggernevem)
- 13 éves vagyok, hetedikes
- kritikát, rendezett képet és interjút lehet tőlem rendelni, illet bétázást és előolvasást
- már egészen 3-4-5 éves koromtól kezdve alkotok történeteket. Amíg nem tudtam írni/olvasni, addig abból táplálkoztam történeteket illetően, amiket anya vagy az óvónéni meséltek, illetve amiket a tvben láttam meséket, majd ami után az utolsó betűt is megtanultuk leírni, és már mindegyiket ismertem elkezdtem olvasni. Az első könyv amit elolvastam, az az akkori kedvenc mesém, a Geronimo Stilton sorozat egyik részének könyvváltozata volt, azt hiszem, hogy az volt a címe, hogy Karácsony van, Stilton. Azóta mai napig szívesen olvasok tőle könyveket, bár már csak egy pár darab van, amit nem olvastam. Azután jött a SzJG-lázam, ehhez csatlakozott a Hűvösvölgyi suli, Neveletlen hercegnő naplója majd a Sulijegyzetek sorozat-lázam, ami még mindig tart. Mostanában Pöttösöket olvasok, amik a valóságban játszódnak és tinikről szólnak. Most hurrogjatok le, de én se nem olvastam az Alkonyatot és a HP-t, se nem láttam soha filmként
- kedvenc könyveim: Lúzerek és bálkirálynők, az Akkor szakítsunk, a Bábel és a A csillagainkban a hiba, Sulijegyzetek-sorozat, HVS, de legnagyobb kedvencem akkor is a Percy Jackson-sorozat
- ez a könyv volt a legszörnyűbb, amit eddig olvastam: Egy ikerpár titkos naplója
- kedvenc írók: Leiner Laura, John Green
- kedvenc filmek: Sztárkivetett, Bajos csajok 1-2, Fák jú tanárúr 1-2, Hupikék törpikék 1-2, Alvin és a mókusok 1-4, Reszkessetek betörők 1-2, Titanic, A fiú, aki vérfarkast kiáltott
- kedvenc sorozat: Éjjel-nappal Budapest, Középsuli, Kendra a csúcson, Lehetetlen küldetés, Pedig jó ötletnek tűnt
- kedvenc dalok: Pillowtalk, See you again, End of the day, Csak te létezel, How deep is your love, Két pejló, Késő már
- kedvenc énekesek: Calvin Harris, Halott pénz, Wellhello, Pamkutya, Pentatonx, tATu, 1D, 5SoS, Csóró (ÉNB) Lali - az osztálykedvenc
- elérhetőségeim:
e-mail: peterfidodo@gmail.com
Facebook
Instagram
Ask.fm 

Néhány munkám:
lehet vinni, de kérlek jelezd!













Ez lettem volna én, bátran rendeljetek tőlem is!






2016. március 28., hétfő

Szerkesztett képek ❌Dalma❌

Hola!
Hogy, mi ez a bejegyzés? Mivel volt időm, szerkezgettem mindenféle képet, amiket meg is mutatok. Nem tudtam, mégis milyen címet adjak neki, így született meg a mostani. 
Boldog húsvétot a csapat nevében, reméljük sok locsolótok volt/sokat locsoltatok!
xxDalma

Ez nem tudom mi...:D











Ha esetleg vinnétek, tüntessétek fel, hogy én készítettem!

Az első három kép png. Vagyis, annak kéne lenni...Igaz, telefonon csináltam, de, akkor is fura. Mikor meg PS-ben körül akartam vágni. nem tudta feldolgozni és megnyitni a fájlt.  
Ha lenne rá kereslet, kérésre is szívesen megrajzolok nektek képeket. Bár, nem vagyok még olyan profi.


2016. március 27., vasárnap

Faviconok +2 fejléc

Halihó! 

Mint ahogy azt a cím is elárulja, hoztam pár favicont. Remélem valamelyiknek hasznát veszitek. :)













És akkor a két fejléc.
Én a blogon könyvborító szerkesztő vagyok és hát nem is nagyon értek a fejléc készítéshez. (Ezt a fejléceken látni is fogjátok :D ) De gondoltam megmutatom nektek a tegnap készített két fejlécemet. Ha bármelyik véletlenül pont jól jönne nektek valamire, akkor nyugodtan használjátok. ;)





2016. március 26., szombat

Blogajánló #1 - Földön túl

Hey-hoo!
Az év első blogajánlójával jelentkeznék a színen. 

Cím/link: Földön túl
Író: Lily Sawyer
Fejezetek száma: 6




Fülszöveg: 
Yvette egy kegyetlen sorozatgyilkos Houstonban, aki eddig csupán szórakozásból ölt. Az emberek féltek tőle. De egy nap meghal. De az élete folytatódik a pokolban. Ott megbűnhődik mind azért, amit az életben tett. Egy játékot játszanak vele.

Prológus: 
Sosem voltam jó ember. Embereket öltem, ölök. Azt akarom mindenki érezze olyan rosszul magát, mint én egykor. Egy kegyetlen sorozatgyilkos vagyok.
A fülemben sikolyok visszhangzottak, miközben próbáltam elaludni. Forgolódtam már egy ideje, de csak nem jött álom a szememre. Csöngetést hallottam, mire kikászálódtam az ágyamból. A csengő mellett már dörömbölést is hallottam, ezért még gyorsan kimentem a konyhába a pisztolyomért. Csak elővigyázatosság.
- Yvette nyisd ki, Annabelle vagyok. - üvöltött az ajtó mögül bandánkból az egyik lány. Van egy szűk körű bandánk, ahová a sorozatgyilkosok tartoznak. Régóta ismerjük egymást.
- Oké. - nyitottam ki az ajtót. A barátnőm ijedt tekintetével találtam szembe magam, de mikor meglátta a pisztolyt a kezemben, egy kicsit megnyugodott.
- Majdnem elkaptak. - mesélte, mire elhúztam a számat. - Itt maradhatnék éjszakára? Félek kimenni. Bólintottam. Faggattam egy kicsit mi történt, mire elmesélte, hogy sétálgatott, amikor megpillantotta a rendőrséget, akik elkezdték kergetni, de nem sikerült elkapniuk. Ügyes lány.
- Ann. Nincs kedved ideköltözni? Régóta ismerjük egymást, és talán így lenne a legjobb. - ajánlottam fel, mire a nyakamba ugrott. Ezt igennek veszem. - Holnap nem megyünk el egyet vásárolni? Ma, pedig áthívhatnánk a többieket egy kis bulira. - tervezgettem, a barátnőm pedig mosolyogva bólintott.
- Naná, és nagyon köszönöm. - hálálkodott. Írtunk a többieknek, akik ha minden igaz 20 perc múlva itt lesznek. Kimentünk az erkélyre cigizni, ahol beláttuk az egész várost. Felé nyújtottam a dobozt, mire kivett belőle egy szálat. Jólesően szívtam bele a cigarettába, majd fújtam ki a füstöt. Lentről hallottam, hogy a csapatunkat emlegetik, a már ránk ragadt 'SKIA' néven.(Serial Killers In America) Visszamentünk a nappaliba, mert bármelyik pillanatban itt lehetnek a többiek.
Nem tévedtem sokat, körülbelül 5 perc múlva csengettek, mire kimentem ajtót nyitni.
Összesen heten tartozunk ebbe a bandába. Annabelle, Lilith, Anette, Harry, Patrick, Josh és Én, azaz Yvette. Valahogy gondoltam, hogy egyszerre fognak érkezni. Üdvözöltük őket, és beljebb mentünk. Letették az asztalra a hozott üdítőket, whiskeyt, ennivalókat és még egyéb finom dolgokat. Annabelle felment készülődni, Josh öntött magának egy pohár vizet, ugyanis Ő nem ihat. Lilith és Patrick szokás szerint egymással voltak elfoglalva, Harry pedig bekapcsolta a zenét. Én gondoltam, jó házigazda módjára megterítek, hozok poharakat, tálakat...stb. Így olyanok vagyunk mintha átlagos huszonévesek lennénk. Annabelle negyed óra múlva teljes ,,harci szerelésben" tért vissza. Régóta ki akarta vívni magának Harry figyelmét. Fekete miniruhát viselt, szintén fekete magassarkúval, szemeit fekete tussal húzta ki, és szőke haja loknikban omlott a vállára. A kiszemeltje figyelmét sikerült is kivívnia. Sajnos a fekete miniruha a gyengéje. Nos, Annabelle első látásra aranyos lánynak tűnik, de egyébként Ő is egy gyilkos, és amellett egy rettenetesen vadóc lány. Még Patrick is szemet vetett rá, mire Lilth idegesen ökölbe szorította a kezeit, és oldalba lökte. A barátnőm odasétált Harryhez és flörtölni kezdett vele, és közben töltött magának egy pohár whiskeyt. Anette eltűnt valahova Josh-al.

*

Reggel a fejem majd' szét hasadt. a fejem, de a csengő idegesítő hangja nem hagyta, hogy nyugodtan aludjak.
- Nyissák ki! Rendőrség! Megállt bennem az ütő. Nem nyithatom ki. Nem akarok a sittre kerülni. Az idegesítő csengő hangja hamarosan elállt, mire egy szikla esett le a szívemről. De ahogy megláttam kin fekszem, egyből felpattantam. Lilith fenyegetően vizslatott, Ő sosem volt a szavak embere. Inkább eltűrte amit csináltak vele, és ez már gyermekkora óta így van. Megelégelte, és ezt most vissza akarja adni mindenkinek, ezért csatlakozott a SKIA-hoz, ahol hasonló múltú emberek vannak. Vegyük például Annabelle-t. A fél életét az utcán élte le, mert az apja és a bandája 14 éves kora óta... Rendszeresen...
Anette: Ő az , aki már kislánykora óta kegyetlen és elutasító. Barátai sosem voltak. Még a fiúk is féltek tőle.
Patrick: Neki sincsen szép múltja. A szülei alkoholisták, egyedül kellett eltartania magát, és mindenki rendszeresen bántotta. Anette-hez hasonlóan, neki sem voltak soha barátai. Az idősebb fiúk gimnáziumban mindig megverték, ha nem hozott cigit, drogot, alkoholt...stb.
Harry: Ő régen teljes elnyomásban élt. A szülei mindenért megverték, éppúgy mint az osztálytársai. Később drogokhoz nyúlt, majd tiltott szereket árult, azaz Ő egy drogdíler volt.
Josh: Ő közölünk a legtitokzatosabb. Nem tudunk róla semmit, nem is beszél róla, de a "csapatunk" oszlopos tagja.
- Lilith, én nem tudom mi történt, de sajnálom. - mondtam a velem szembelévő lánynak.
- Yvette, Annabelle azt mondta, hogy Patrick összejött veled. - mondta szánakozva.
- Lilith, elegem van! Mi gyilkosok vagyunk, nem átlag emberek. - figyelmeztettem. Nem vagyok puhány. Nem egy szerelmes regény szereplői vagyunk, hanem a SKIA. Elkezdett mellettem pittyegni a telefonom, ami jelezte, hogy sms-em érkezett.

Ismeretlen

,,Annyi büntetést fogtok kapni, ahány életet kiontottatok. Azaz több százat. De mindezért fizetni fogtok. Méghozzá a saját életetekkel."

Nekünk ez az életünk. Ölni. Nagyon sok bűnt követtünk el azzal, hogy ártatlan emberektől vettük el az életét, de muszáj. Már nem tudom visszaforgatni az idő kerekét, és ha tudnám, se tenném.


1. Fejezet:
***
#Yvette


Egy nagy pohár teával leültem a tv elé megnézni mi a helyzet a világban. Többek között szó esett a SKIA-ról, amin legkevésbé sem lepődtem meg, szinte minden héten van a kis csapatunkról valami hír. Unottan hallgattam mit mondanak rólunk, de amikor Lilithetet mutatták, arra egyből felfigyeltem. Ő szokott legkevesebbszer szóba kerülni. Megölt egy embert. Ezen a ponton kiköptem a számban lévő teát, mivel ő maximum csak a csapat egy tagjával öl, egyedül soha. A riporter figyelmeztette a houstoniakat, hogy nagyon vigyázzanak magukra, ne járjanak este egyedül az utcán, mindig csukják be az ajtókat...stb. Csak a szokásos. Meguntam, hogy állandóan mindenhol mi vagyunk a téma, ezért felmentem a szobámba átöltözni.
Az otthoni szerelésem helyét átváltották az álruhák. Fekete topot vettem fel, rá egy fekete bőrdzsekit, és ezekhez kiválasztottam a mily' meglepő, de fekete csőfarmeremet. Feldobtam egy füstös sminket és hozzá a napszemüvegemet. Felhúztam a magassarkú csizmámat, és kitipegtem vele az előszobába. Levettem a fogasról a kabátomat, és elindultam a kissé hűvös őszi időben. Az új cipellőben kissé nehezen tudtam menni, de végül sikeresen elbotorkáltam az autóig. Az emberek tekintete elidőzött rajtam, de szerencsére annyi ideig nem, hogy felismerjenek. Bepattantam a szeretett autómba, és céltalanul bolyongtam a városban. Egy kevésbé lakott területhez érve, fokozatosan kezdtem gyorsulni. Ismertem a környéket, és százzal repesztettem végig a környéken. Hiába vagyok a SKIA tagja, nekem is kell egy kis kikapcsolódás. Mikor már 'kikocsikáztam' magam, lassacskán hazaindultam, mert kezdett későre járni az idő. Az egyik út szélén mintha láttam volna Anette-t. Lelassítottam, és megálltam előtte. Összegörnyedve feküdt a porban, eléggé hiányos öltözetben.
 - Baszki, Anette, nem ribanc vagy hanem a SKIA tagja! - ráztam meg a vállát, mire ijedten felugrott.
- Yvette, te, hogy kerülsz ide? - lepődött meg, mire csak legyintettem. A kezénél fogva behúztam az autóba, mire hálásan átölelt. De eszébe jutott, hogy otthagyta a whiskey-ét, ezért próbálta kirángatni a kezeit az enyémből, de nem sikerült neki.
- Nem, nem. Azt nem iszod meg. Most szépen eljössz hozzám, és ottmaradsz, amíg meg nem oldódik minden. - jelentettem ki ellentmondást nem tűrő hangon. Könnyektől áztatott arcát felém fordította, és elmondta, hogy került ide. Szakított Josh-al, azért úgy gondolja, semmit sem ér az élete, így kiáll az utcára 'árulni magát'. Komolyan mondom, beszarok. Mintha ez nem a SKIA, hanem valami rossz dráma lenne. Leparkoltam a ház előtt a kocsival, és Anette-el együtt bementünk. Hosszas hallgatás után megszólalt.
- Köszönöm, hogy itt maradhatok estére. Annabelle-t nem zavarja? - kérdezte.
- Dehogy, elköltözött. Mióta volt az a buli, azóta állandóan Harrynél van, engem le se szar. - nevettem kínosan, mire együtt érezően megveregette a vállamat.
- Ez már nem a SKIA. Egyedül te vagy normális ebből a csapatból, mindenki más játssza a hős szerelmest. - nyújtotta ki a nyelvét, mire felnevettem.
Anette ledőlt a kanapéra, én pedig felmentem a szobámba. Ledőltem az ágyamra, úgy ahogy voltam.

***

Reggel fitten kikeltem az ágyból, és első utam Anette-hez vezetett, aki még nagyban húzta a lóbőrt. Visszamentem a szobámba, és elkezdtem készülődni, mivel a SKIA nem SKIA, ölés nélkül. Beraktam egy számot, amire elkészülődök, de a fürdőszobába menet megtorpantam. Amikor a szám a refrénhez ért, eszembe jutott valami. Ezt a számot mindig akkor hallgattam, amikor gimnáziumba jártam, és ott az egyik népszerű csaj állandóan szadizott. Annyira szendvedtem ettől, hogy mindig erre a zenére sírtam álomba magam. Leültem az ágyamra, és egy kicsit visszamentem az időben.

*Visszaemlékezés*

Az suli egyik legnépszerűbb párosával beszélgettem, Cassidyvel és Dylannel, akik nagyon jó fejek, csak mindenki körülöttük legyeskedik, ezért nagyon ritkán lehet velük társalogni. Odalépett mellénk Mary, aki szintén egy népszerű csaj, de ő rettenetesen bunkó.
- Hé, Cassidy, szerintem vigyázz Yvette-el, mert akkora ribanc, hogy rámozdul a pasidra. - nevetett gúnyosan. Megindultam felé, de az izomagy barátja elé lépett, és megpofozott, majd nekilökött a szekrényeknek. A folyosón lévő diákok hisztérikus nevetésben törtek ki, és volt olyan, aki még lepacsizott a 'bántalmazómmal'.

*Visszaemlékezés vége*


Arra lettem figyelmes, hogy Anette az ágyam mellett áll, és szólongat. Meglepődve felnéztem rá, és idegesen felálltam.
- Mi a baj, mi történt? - aggódott, és kikapcsolta a zenét. Hirtelen eszébe jutott, hogy a zene miatt van.
- Figyelj, An, nekem el kell mennem. - jelentettem ki, és kihúztam a szekrényem legalsó fiókját, amhol a fegyvereimet tároltam. Az a csaj éveken át megkeserítette az életem, de most ezért meg fog fizetni.
Felvettem a táskámat, és beleraktam a szükséges fegyvereket. Kés, pisztoly, balta (az nem tudom minek), de azért azt is beletettem a méretes táskába. Felvettem magamra temérdek mennyiségű ruhát, a fejemre egy maszkot, és elindultam az autóm felé. Elhajtottam Mary és az izomagy pasijának a háza felé, remélve, hogy még ott laknak. Szerencsére a sötétítők miatt nem láttak be az autóba, ezért megint megúsztam, hogy felismerjenek.
Leparkoltam a hatalmas ház előtt, és sietős léptekkel bementem. Az erkélyről nagy horkolás hallatszott, ami azt jelentette, hogy Mr. Izomagy aludt. Az ajtó csukva volt, de üsse kavics, fel tudom törni. Egy pár eszköz segítségével az ajtó egy halk kattanással kinyílt. Halk léptekkel felmentem a lépcsőn, és a szoba ajtajában állva egyből megláttam az alvó Maryt. Az erkélyajtó nyitva volt, ezért azt a lehető leghalkabban bezártam, ezzel kizárva Edwardot.
- Edward, te vagy az? - kérdezte ugyanazzal a nyávogó hangjával, mint ami pár évvel ezelőtt volt.
- Igen szívem, aludj csak. - utánoztam a kint fekvő idióta hangját, akivel hamarosan végezni fogok. A kérdése után egyből álomba is szenderült, nekem pedig nyert ügyem volt. Elővettem a kedvenc késemet, amivel nagy vágásokat ejtettem fedetlen bőrén.
Először az ereit vagdostam fel, utána az egész testét. Ahol megvágtam, ott a nyílt sebeiből ömleni kezdett a vörös folyadék. A vére szép lassan beterítette az egész ágyat. Tapsoltam kettőt, de nem ébredt fel. Meghalt. Egy elégedett mosolyt villantottam kihűlt teste felé, majd gonoszan az erkély felé fordítottam a fejem. Azon hezitáltam, vajon kizárjam, és akkor szomjan vagy éhen hal vagy lőjem le. Inkább az utóbbit választottam, mert ha ez felébred, betöri az ajtót. Elraktam a véres kést a táskámba, és helyét a pisztolyom váltotta át. Halkan kiléptem, és egy győztes vigyor kíséretében meghúztam a ravaszt. A golyó egyenesen eltalálta a szívét, az pedig szó szerint vérezni kezdett. Tudom, a ,,vérzik a szíve" idézetet nem egészen erre szokták mondani, de így is értelmezhetjük. Az életem megkeserítőinek annyi. Remélem a pokolba kerülnek, bár én is oda fogok, de mindegy. Ugyanott rohadunk meg.
Egy halvány mosollyal néztem a véres testük felé, utána lassú léptekkel elhagytam a helyiséget. Visszaültem a kocsimba, és hazafelé hajtottam.
Alig 20 perc alatt hazaértem, és besiettem a házba. Anette egy nagy tábla csokival és zsebkendővel ült a tv előtt. Gondoltam, valami romantikus sorozatot néz. Lemostam a vért a késemről, és visszaraktam a többi fegyverem közé.
A szobából nagy zokogást és üvöltözés hallottam. A barátnőm azt ismételgette, hogy "nem, ez nem igaz, csak álmodom, ezt nem hiszem el". Ijedten berohantam hozzá, és hiába kérdezgettem mi baja, csak a képernyő felé bökött. Megjelent Josh arca, és egy másik csapaté. Első valami drogos bandának tűntek, de amikor a bemondó elkezdett beszélni, sírva a mellettem ülő lány nyakába borultam. Egy másik sorozat gyilkos csapat, akik megölték Josht. Nem mondták a helyszínt, de én egyből tudtam merre van az. Több se kellett, felhúztam Anette-t a kanapéról, egészen a szobámig. Úgy nézett rám, mintha nem lennék normális. Kivettem egy szőke és egy vörös parókát, több tucat sminkcuccot, egy halom ruhát és cipőt. Odaraktam elé a vörös parókát, amit a fejére húzott (azért a vöröset, mert eredetileg szőkés haja van, és felismernék). Kiválasztotta a megfelelő ruhát, és kisminkelte magát. Rajtam volt a sor. A barna hajamra ráhúztam a szőke parókát, kihúztam a szememet tussal, és felkentem némi vörös rúzst. Ehhez felvettem egy fekete tűsarkút és egy hosszú fekete ruhát. A biztonság kedvéért beraktam egy kék kontaktlencsét, Anette pedig egy zöldet. Felismerhetetlenek lettünk. Kivonultam előre az autóhoz, (ma már sokadszorra), Anette pedig loholt utánam. Beindítottam a motort, és padlógázzal süvítettünk végig Houston-on.
Odaérve vagy öt rendőrautót egy mentőautót és egy csomó embert pillantottunk meg. Kiszálltunk, mintha csak megnéznénk mi történt, de valójában nem sok kellett, hogy ne zokogjunk. Egy ember kiállt és elkezdett szónokolni.
- Hála Istennek meghalt, remélem a pokolban rohad meg ez a szemét! El kell takarítanunk a SKIA-t, és jó úton haladunk! Ha most hallotok minket másik csapat, akkor nagyon köszönjük, ezt az áldást amit tettél velünk, ugyanis legtöbben tőle féltünk a legjobban. Már csak Lilith, Patrick, Harry, Anette, Annabelle és a drága Yvette maradt. - állt elő egy kissé zakkant férfi, akit egy nő próbált lenyugtatni, hogy egy kicsit vegyen vissza. Nem sok kellett, hogy a pisztolyomat elővegyem, és lelőjem. Azért álljon meg a menet. Ha tudnák, hogy a SKIA két másik tagja is itt van, nem merne ilyeneket mondani... Hogy merészel így beszélni Joshról?! Anette már szedte volna le a parókáját, mikor egy "meg ne próbáld" pillantást lövelltem felé. Írtam a kis csapatunk többi tagjának, hogy fél óra múlva legyenek a házamnál. Patrick visszaírt, hogy ő ma nem ér rá, mire sms-ben rápirítottam, hogyha nem tolja oda a hátsóját, akkor ne számítson sok jóra. Átöleltem Anette-et, és a fülébe súgtam, hogy nyugodjon meg, és ne sírjon, mert akkor mi is úgy végezzük, ahogy Josh. Majd otthon sírunk. Tudom milyen sokat jelentett neki az immár halott csapattársunk. Mert neki nem csak egy SKIA tag volt, hanem kezdetektől fogva a szerelme. Visszamentünk a kocsihoz, és hazamentünk, mert a többieket nem akarom megvárakoztatni. Megálltam egy kisboltnál, ahol bevásároltam otthonra, mert fogytán az enni/innivaló. Vettem 5 tábla csokit, két whiskeyt, több üveg üdítőt, rengeteg nasit és valami normális kaját is. Otthon bepakoltam a hűtőbe, addig Anette egy párnát szorongatva sírt. Vittem neki egy kis üdítőt, illetve csokit, de csak megrázta a fejét. Nagyon maga alatt van, ha már csokit sem hajlandó enni. Engem is megrázott Josh halála, de nem mutatom ki az érzéseimet. Régen is, amikor valami rossz történt velem, nem mutattam ki, hanem esténként összekuporodva sírtam az ágyamba. A szüleim sosem vették észre ha valami bajom volt, de nagy ívben szartak is rá. Mára már kitagadtak a családból, azt sem tudják hol lakom. Csak annyit tudnak rólam, hogy a SKIA tagja vagyok. Egy óra elteltével megérkezett mindenki. Anette-et felküldtem a szobámba, hogy nyugodtan maradjon ott, amíg a többiek itt vannak.
- Sziasztok. - köszöntem halkan.
- Csá Yvette, mi a pálya? - húzta meg a egy szőke loknim Harry vidáman. - Nem igazi. - lepődött meg.
- Mi a bajod? És mi ez a paróka rajtad és miért kék a szemed? Te nem Yvette vagy! - ijedt meg Annabelle.
- De, én vagyok, csak azért vagyok ilyen cuccban, mert... Majd elmondom, gyertek beljebb. - álltam el az ajtóból. Félve kérdezgettek, pedig ez a félelem nem a mi csapatunkra jellemző.
- Anette? - kérdezte Lilith.
- Fent van. - szontyolodtam el, és nem bírtam tovább, zokogásban törtem ki. Elmeséltem nekik, hogy Josh nincs többé, mert egy másik csapat akik minket is meg akarnak ölni, kegyetlenül elbántak vele. A lányok egyszerre zokogásban törtek ki, a fiúknak ha jól láttam, egy-egy könnycsepp csillant meg a szemükben. Nekünk Josh elvesztése olyan, mintha valaki egy családtagját vesztette volna el.



Ne feledd!
Ha kedvet kaptál az olvasáshoz, akkor ne felejts el benézni a fent belinkelt blogba, s elolvasni a többi fejezetet!


Zeneajánló#1 - Dalma

Ahoy!
Mostanában rengetegszer hallgatok zenét, -eddig is így volt, de mindegy - sok kedvenc számom is lett. Gondoltam, hátha jól jön ez valakinek, így kifejtem a véleményem egyes dalokról, amik a kedvenceim közé sorolhatók. [Nincsen semmilyen sorrend, úgy raktam be, ahogy jöttek]

Fall Out Boy: Jet Pack Blues
Véleményem: A bandát mostanság nagyon megszerettem, a többi számaikat is kedvelem, de ez az, amit kiemelnék. Erőteljes és dinamikus számomra, már annyi történetötletem támadt, miközben ezt hallgattam.



High School Musical: What time is it?
Véleményem: Most nagy High School Musical lázban égek, nosztalgiázok a számokkal. A dal hatására, komolyan úgy érzem, mintha nyár lenne. Azért, vicces lenne, ha az iskolákban lennének ilyenek. Tervezem, hogy kipróbálom. :D Már csak tudni kéne énekelni.




DNCE: Cake By The Ocean
Véleményem: Régen nem szerettem Joe Jonast meg a srácokat, de ez a szám kimondottan tetszik.  Ez számomra egy jó kis utazós zene, vagy amin könnyen el lehet szenderedni.
Viszont, egyszer nem láttam még a videóklippjét.


Ylvis: Trucker's Hitch
Véleményem: Egyszerűen imásom Ylvist és számait. Nem azért, mert olyan nagyon jók lennének, mert elég paródia beütésűek, de én mindig jót szórakozok rajtuk. Ez a számuk most tetszik is, nem is tudom miért. De, ajánlom figyelmetekbe a többi dalukat is! /Egyébként, ezt is tervezem kipróbálni, de még szerválnom kell valahonnan egy kötelet./


Fleur East: Sax
Véleményem: Ez a szám lett az első számú kedvencem, miután meghallgattam. Mára már egy kicsit meguntam, annyit hallgattam, - ami általában így van - de még mindig nagyon szeretem.


One direction: Tell Me a Lie
Véleményem: Igen, nagy fan vagyok, és igen, ez egy régi számuk, de most játszotta le a Spotifí és rögtön rákaptam. Régen is ez volt az egyik kedvenc dalom tőlük, és most is. Jó együtt hallani a fiúkat. 


Zayn (Malik): Like I Would
Véleményem: És, ha már voltak a fiúk, neki is helyet kell hagyni. Imádom a hangját, egyszerűen olyan megnyugtató és jó hangzású. Nem bánom, hogy szólókarrierbe kezdett, így is szeretem őt és a hangját.




2016. március 25., péntek

Nessa-kritika #1 - Midnight Hilary: A szoba

Salve! Az előző blogot sajnálatos módon eltulajdonították, pedig már belekezdtem az első kritikarendelésem teljesítésébe, amit így nem tudtam közzétenni. Ha még mindig igényli a kritikát a lány, aki kérte, akkor kérem, jelezze, mert csak akkor írom újra a kritikáját. :)
És akkor kénytelen leszek itt megejteni azt a kis bemutatkozást, amit szerintem elvárásnak nevezhetek. A nevem Nessa, de, akinek a Laura jobban tetszik (mint anyukámnak például), arra is hallgatok. Nem reklámoznám most a blogjaimat, de fontosnak tartom leírni, hogy van egy másik, saját kritikás blogom, ami nem csak kritikákkal foglalkozik, valamint kritikaíróként dolgozom egy másik blogon is. Tehát ne aggódjatok, nem vagyok teljesen amatőr a kritikusi szakmában.
Erre a blogra - vagyis az elődjére, ami elveszett - február 21-én vettek fel, és ezért még mindig eszmélet hálás vagyok.
A blogon papíron csak kritikákkal foglalkozom, de, ha valakinek akármilyen, írással kapcsolatos kérdése, óhaja támadna, írhat nekem nyugodtan akár e-mailben, akár chatben, és, ha olyan a téma, amiről tudok egy terjedelmes cikket írni (ami egyébként szenvedélyem), akkor azt nem hagyom ki - és, ha ez biztató infónak számít, már legalább hét éve foglalkozom írással, szóval (remélem) képes vagyok értelmes tanácsot adni a témában. :)
De tudom, hogy úgyse olvassa el senki a locsogásomat, szóval lássuk inkább a kritikát!


A szoba
A kinézet
1. A fejléc. Pont az én stílusom! Kicsit komor, elvont, összetett. Nagyon tetszik a kapucniba burkolózó lány alakja, ami tökéletesen van beillesztve. Szuper a háttér, a színek harmonikusak, minden eleme tetszik. Egyedül a cím nem nyerte el a tetszésemet. A mérete és az elhelyezése tökéletes lenne, még a betűtípus is elmegy - bár én egy kicsit cirádásabbat választottam volna -, de a színe és a körvonala/árnyéka sehogy sem illik a környezetébe. Ha legalább az árnyék szürke lenne, máris jobb volna a helyzet, de szerintem a betűk is lehetnének inkább sötétszürkék. Azt pedig, hogy ez a Mozaik sorozathoz tartozik, kisebb betűkkel is írhattad volna. Még azt is ízlésesen sikerült elrendezned, hogy egy körbe legyen beleírva az, hogy 25 ember és 1 gyilkos, ami dicséretes. (6/5)
2. A háttér. A lila a kedvenc színem, szóval itt elfogult vagyok. Mindenesetre a blog összképébe is illik. (2/2)
3. A bejegyzések és modulok háttere. Szerintem kellemes hatást kelt a két, világos színű sáv a lila alapon és a szürkés fejléccel, szóval ezt is jól eltaláltad. (2/2)
4. A betűszín, betűtípus, betűméret. A bejegyzések szövegét szerintem kisebbre is tehetnéd, mert így zavaróan nagyok a betűk. A bejegyzések és a modulok címei tökéletesek, a betűszínek mindenhol olvashatók, a betűtípusok egyszerűk, de nagyszerűk. (3/3)
5. Az effektek. Tetszik, hogy elhalványodnak a képek és a fejléc, ha rájuk viszem a kurzort, ez számomra mindig is ilyen sejtelmes benyomást keltett, és gondolom, az is volt vele a célod. A linkeffektek is jól néznek ki, jól megoldottad, nem vitted túlzásba, ízlésesek. (5/5)
6. A modulok. Az online-számláló jó helyen van, nem lóg bele semmibe. Ötletesnek találtam, hogy a szálak elvarrója nevet adtad a profilodnak, és udvarnak nevezted a cseréket. Tényleg jópofa, hogy Mi folyik itt? a címe a blogarchívumnak. Tetszett, hogy a könyvborító itt poszter. A chat színeiben még annyit változtathatnál, hogy a küldés-gomb ne ez a rikító babarózsaszín legyen, aminek semmi köze a blog többi színéhez, hanem mondjuk lilás, mint a háttér. Az, hogy a feliratkozók azok, akik bent rekedtek, megint csak nagyon jó ötlet. Kár, hogy a "Történet tájékoztató" utolsó betűje átment egy új sorba - talán átnevezhetnéd valami rövidebbre, hogy ezt kiküszöböld, de annyira nem zavaró. A menükód nagyon igényes hatást nyújt, elismerésem, és jó, hogy szobáknak hívod az oldalakat. A fülszöveg képe jól néz ki így, a fejléc közelében, ez is szuper. Összességében szinte minden modulod az. (12/11)
7. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb. Egyedi a fejléc elvontsága, a lila és a világos színek együttese, valamint a modulok nevei, amiket fentebb már felsoroltam. A könyvborítód túl pici ahhoz, hogy érdemben bármit is mondjak róla, de a tény, hogy van, már elárulja, hogy igenis szántál időt a blogra. Le a kalappal! (5/5)
8. Az összhatás. Pont az én stílusom. Ennyi. (5/5)

A kinézet összesen: 40/38


A tartalom
1. A cím. Jobbat el sem tudnék képzelni ehhez a történethez. A névelőt leszámítva egyszavas, egyszerű, könnyen megjegyezhető, talán nem túl emlékezetes, de az erőssége inkább abban rejlik, hogy a történethez nagyon passzol. (6/6)
2. A fülszöveg. Nagyon tetszik, ahogy a kép is felette. Tényleg figyelemfelkeltő, izgalmas, süt belőle az a komor benyomás, ami a történettel a célod volt - szuper. Megfelelő hosszúságú, és csak pár hibát találtam benne, ezeket jelöltem:
25 ember, 1 gyilkos. - Szerintem ez sokkal jobban és igényesebben nézne ki, ha betűvel írnád a számokat, de te tudod.
Te mit tennél, ha egy nap a családod nélkül ébrednél, négy fal közé zárva, idegenekkel?
Ha egy őrült gyilkos szedné az áldozatait körülötted, és tudnád, hogy hamarosan te következel?
Látszatra teljesen ártatlan nőket és férfiakat összezárnak zárnak össze egy szobába, ahonnan nincs kiút.
De, ahogy egyre fogynak az emberek, a helyzet még élesebbé válik, és minden titokra fény derül. - Egy helyzet szerintem nem tud éles lenni, ezért azt cseréld ki valami másra. Pl. sürgetőbbé, bonyolultabbá.
Barátságok és ellenségek kötődnek az alatt a pár, végzetes nap alatt. - Ellenségek nem tudnak kötődni, úgyhogy azt írd át ellenségeskedések-re. Szerintem úgy a helyes.
Mindenkiben fölötlik az az egy kérdés, melyet számos másik követ. - Ez jól is hangzana, ha tényleg csak egy kérdés következne utána (tekintsünk el attól, hogy azt az egyet számos másik követi, jó?). Vagy írd át kettőre a kérdések számát, vagy fogalmazd át a következő részt úgy, hogy:
Mégis ki a gyilkos? És aztán: miért pont mi? (5/4)
3. Az oldalak. Megint megjegyezném, mennyire ötletesnek tartom, hogy szobákként nevezted el az oldalakat.
Tetszik, hogy a főoldal végre egyedi nevet kapott, méghozzá azt, hogy előszoba. Az információs szobát jól összeszedted. A gardróbszoba is jó ötlet volt, egyedül az zavart meg, hogy a vitaklub kilóg a szobák sora közül. Talán, ha találnál annak is valami szobás nevet?
Amúgy pedig fölöslegesnek is tartom a vitaklubot és azt a második chatet. Aki írni akar neked valamit, elsősorban úgyis az oldalsávos chatet fogja használni. Aki meg ismerkedni akar (ahogy azt az oldalon is írtad), nem a te blogodat fogja rá használni.
Egyébként az is jó ötlet volt, hogy minden oldalon elhelyeztél egy képet egy-egy különleges szobáról, tényleg jól mutatnak úgy. (4/3)
4. A prológus. Kezdjük az elején. Lenyűgözött, hogy (ha nem csal a szemem) a Hamlet egy oldalát tetted be képként, tényleg! A prológus nem elég hosszú az én ízlésemnek, főleg, hogy bőven lett volna még mit kifejteni, tekintve, hogy milyen érdekfeszítő hangulatú a szituáció, amiben játszódik. Szép a sorelválasztó, amit az első fejezetben is használtál, és tényleg igényes külsőt is kölcsönöz a bejegyzéseknek.
A prológus - na meg a történet - helyesírását és megfogalmazását nem itt tárgyalom, de a prológusról még el kell mondanom, hogy ahhoz képest, mennyire hátborzongató az alapséma, a prológust én inkább nevetségesnek találtam, sajnálom. Az egyetlen jó pillanata az volt, mikor a végén kirajzolódott a horrorisztikus üdvözlet a falon, de egyébként messze nem olyan súlyos a hangulata, mint lehetett volna, és amilyennek lennie kellene, ha hű akarsz lenni ahhoz, hogy milyen komolynak harangoztad be a történetet. Ebből én azt vontam le, hogy még jóval több krimit kéne elolvasnod és horrort kéne megnézned ahhoz, hogy hihetően visszaadd a hangulatot, amit egy szereplő - tehát egy átlagember - érezhetne (éreznie kellene) egy hasonló élethelyzetben, mint amit a prológusban felvázoltál. És ezért legfőképpen a fogalmazási, stílusi és helyesírási pontatlanságok a felelősek, amiket lejjebb tárgyalok.
Összességében tehát a prológusod túl rövid, nem ad kellő súlyt a történet kezdetének, komolytalan és gyerekes hangulatú, rossz megfogalmazással és nevetséges fordulatokkal tálalva. Sajnálom, de nem vagyok meggyőzve. Azért megvan az az előnye, hogy érdekesen, felcsigázóan zártad le - és nem mellesleg a lezárása az egyetlen olyan elem, ami pont annyira hátborzongató, mint amit elvárok egy ilyen sztoritól. (5/1)
5. A történet. Mivel még csak egy fejezetet láthatunk fent a blogon, ezért ez a pont nem lesz olyan hosszú, mint általában lenni szokott. De ez nem baj, mert kevesebb ideig untatlak.
Nézzük az egyszerű részleteket. Zseniális, hogy fejezet helyett áldozatnak nevezed a részeket, és tényleg sokkal nagyobb súlyt ad neki, mint az elcsépelt "rész" vagy "fejezet" adna. Ez tehát már jó jel, és piros pontot érdemel - hű, ez rímelt! Jól vagyok, nyugi. Vagyis nem, de ezt inkább hagyjuk. Ami még nagyon tetszett, az a kép az elején - feltétlenül tartsd meg azt a szokásodat, hogy képeket teszel a részek elejére! A fejezet hosszát én megfelelőnek találtam, ha tudod tartani ezt a hosszt a többinél is, az jó, de az se baj, ha hosszabb (rövidebb azért már ne legyen szerintem). A sorelválasztók csodásan néznek ki, és az is tetszik, hogy másmilyennel választod el a saját kis megjegyzésedet a végén, mint a fejezet külön egységeit. Mi mindenre vagy te képes odafigyelni!
Az első áldozat hangulata kicsit már megnyerőbb, mint a prológusé, mármint sokkal komolyabb és a helyzethez illőbb. Lehet, hogy csak a gyilkos ösztön beszél belőlem, és azért tetszik jobban az 1. rész, mint a prológus, mert az utóbbiban senki nem halt meg, mindenesetre nekem az előbbi sokkal jobban bejött, mint a prológus. Persze, ez is bővelkedik apróbb hibákban, amiket még mindig csak lentebb tárgyalok majd.
Alapötletileg mindenesetre egy rossz szavam sem lehet, mivel tényleg egyedi, érdekes és különleges alapsztorival van dolgunk; ez tehát (10/10). Amit van még hova fejleszteni, az a kivitelezése: (10/4)
6. Leírások, párbeszédek, a karakterek. Utóbbiakról sokat nem tudhatunk így, egy prológus és egy fejezet után, de remélem, legalább annyira kidolgozod őket, amennyire megérdemlik, mert jó, szerethető és rétegelt karakterek nélkül nincs jó történet.
A leírásokról annyit, hogy van belőlük elég, csak nem a jó célra használod fel őket, ha mondhatok ilyet. A prológusban például külön mondatokat szentelsz annak, hogy Vinsent hogy néz ki, hogy van felöltözve, milyen a haja - ahelyett, hogy kicsit jobban kitárgyalnád az általános pánikot, aminek két tucat elrabolt, összezárt, kétségek között vergődő emberrel együtt kéne járnia.
A párbeszédekkel semmi különösebb bajom, attól eltekintve, hogy némelyik mondatnak nem egy ilyen élethelyzetben kéne elhangoznia. Legalábbis én így érzem.
Ez a pont máskor 15 pontot szokott érni, de, tekintettel lévén a történet rövidségére, a karaktereket nem számolom bele. (10/7)
7. Stílus, fogalmazás. Sok helyen volt az az érzésem, hogy nem gondoltad át eléggé, amit leírtál, vagy épp siettél vele, és csak összedobtad.
Nem egy helyen érzem azt, hogy a szórended kifacsart, ami nagy szó, elvégre a magyar nyelv mondatainak felépítését tényleg rengeteg módon meg lehet oldani. Nézzük például a prológusod elejét.
Vinsent kómásan tápászkodik fel a hideg kőről és a fejét idegesen megvakarja. - Egy szép, magyaros mondat formájában ez a következőképpen hangzana: Vinsent kómásan tápászkodik fel a hideg kőről, és idegen vakarja meg a fejét.
Hol vagyok? Gondolkodik el egy pillanatra és ijedten néz körül, közben szemét folyamatosan dörzsöli. - Az elején inkább helyesírási a probléma, de a mondat kedvéért kifejtem azt is, mert a második felének viszont inkább a nevetséges fogalmazás a baja. Tehát: Hol vagyok? - gondolkodik el egy pillanatra, és ijedten néz körül, miközben folyamatosan a szemét dörzsöli.
Fejét körbejáratja és meglepődötten veszi észre, hogy szürke, barátságtalan falak veszik körbe. - Jó, ha az embernek van fantáziája és szókincse, de az új kifejezések alkotása sokszor nem jön össze. Mint ebben a mondatban az, hogy "fejét körbejáratja". Hogy? Letépi a fejét, és körbesétáltatja a szobában? Ugyan már.  És a végén szerintem helyesebb lenne a "körbe" helyett azt használni, hogy "körül". Helyesen tehát a mondat: Körbejáratja a pillantását, és megilletődve veszi észre, hogy szürke, barátságtalan falak veszik körül.
Bőrét kezdi el csipkedni, de nem jár sikerrel. - Megint a fránya szórend. Sokkal jobban hangzana a mondat úgy, hogy: Elkezdi a bőrét csipkedni, de nem jár sikerrel (vagy inkább: csak nem ébred fel).
Csak pár példát hoztam fel, de remélem, érted. Ha akarod, szívesen kielemzem neked az összes stílusi és helyesírási hibádat is, bétázlak is, ha szeretnéd, de nem akarom elnyújtani a kritikát azzal, hogy mindet felsorolom, remélem, megérted. (5/1)
8. A helyesírás, szókincs. Amennyire én látom, a szókincseddel semmi baj, nem hiányos, sőt, de persze pár száz regény elolvasása nem árthat neki. Helyesírásilag viszont van pár probléma, amit szeretnék példákkal alátámasztani.
Az első és legszembetűnőbb az, hogy a párbeszédeknél pontot teszel oda is, ahova nem kell. Ez látszólag ártalmatlan hiba, de azt, aki kritikus szemmel vizsgálja, nagyon tudja zavarni. Példának okáért:
 - Tudja, mi is ezt kérdezzük. - szólal meg egy újabb férfi hang a tömeg közepéről, amire egy emberként fordul meg a csorda. - Szép a mondat, épp hibátlan lenne, ha nem tennél pontot a "kérdezzük" után.
 - Nekem is van. - hangzik fel egy magabiztos női hang, és újabb kéz emelkedik a magasba.
 - Szia. - húzza ki a fiú a kezét a lány szoros tartásából, majd Leonára mered.
 - Ne haragudj. Csak gyanús nekem ez a hely. - néz körbe titokzatosan Vinsent, majd az indulatos lány felé fordul.
Tanulság: ha a párbeszédben kijelentő mondat hangzik el, és a gondolatjel utáni rész nem új mondat, hanem pl. az, hogy "mondta XY", akkor nem kell kitenni a pontot a gondolatjel előtt.
Ez csak egy példa volt a leggyakoribb hibáid közül, és a többit két okból nem sorolom fel. Első: még nem írtam egy bejegyzést sem a blogra, pedig több, mint egy hónapja felvettek, és szeretném bebiztosítani, hogy nem unják meg a lazsálásomat. Emiatt igyekszem minél előbb közzétenni ezt a kritikát, persze csak úgy, hogy ne csapjam össze. Kettő: írtam már olyan kritikát, amire semmilyen reakció nem érkezett a kritizált féltől, nemhogy még hallgatott volna a tanácsaimra, épp ezért fukarkodom a kifejtős segítségekkel - egyrészt meghosszabbítják a kritikát, annyira, hogy épeszű ember nem olvassa végig őket, másrészt fölösleges munka, ha úgyse bagóznak rá. Félre ne értsd, ezzel nem azt mondom, hogy téged ilyennek gondollak, csak ez már megszokás és ösztön a részemről. Ha viszont úgy vagy vele, hogy megfogadod a tanácsaimat, és pont azt akarod, hogy minden szempontból hibátlan legyen az eddigi két rész a történetedből, akkor örömmel állok a rendelkezésedre akár bétádként, akár e-mailben felsorolva az általam fellelt hibákat az írásodban, amint az időm engedi. (5/3)
9. Hitelesség, történetvezetés. Mind az első áldozat, mind a prológus pont olyan helyen ér véget, hogy az olvasó automatikusan várja és követelje a folytatást, ami nemcsak zseniális írói húzás, hanem zseniális történetvezetési módszer is. Hitelességről csak akkor tudnék írni, ha már elhintetted volna, hogy mit akarnak azzal a 25 emberrel a fogva ejtőik, de, mivel ez egyenlőre nem derült ki (és ez nem is baj), ezért nem tudok belekötni a felépítésbe. Csak tanáccsal tudok szolgálni: feltétlenül gondold át mindenről, amit leírsz, hogy azzal mit akarsz majd kezdeni a következő fejezetben, és, hogy van-e jelentősége a történet egészének összefüggési szempontjából! (5/5)
10. Ötletesség, egyediség + trailer, függelék, stb. Fölöslegesnek tartom, hogy csinálj egy trailert a sok agyonhasznált mozgóképből és filmjelenetből, amit minden horrorbloghoz újrahasznosítottak már, szóval ez nem hiányzik. Feltétlenül egyedi és ötletes a blogod címe, a fülszöveg, az oldalak nevei és a történet alapötlete. Ez pedig csillagos ötöst jelent. (5/5)

A tartalom összesen: 70/49


Ne riasszon el a szigorú kritika - a történeted egy ígéretes, egyenlőre kiforratlan gyöngyszem, ami csak akkor lehet zseniális, ha mindent beleadsz, amit csak tudsz.
Ha bármivel megbántottalak a kritikában, azért bocsánatot kérek, és, ha igazságtalannak érzel valamit, amit leírtam, nyitott vagyok a "tárgyalásra". A kritika csakis építő, segítő jószándékkal íródott, ha nyers is volt helyenként, lebegjen a szemed előtt, hogy a te és a blogod fejlődését akarta segíteni - ha ez nem is feltétlenül sikerült neki! :)
xx Nessa

Képroham#1

Ahoy!

Hoztam nektek pár ételes képet, amitől összefut a nyál a szátokban. Legalábbis, én így járok, akárhányszor belebotlok egy ilyen képbe. Jó nézelődést!




2016. március 24., csütörtök

Theme by Lydia (css)
and Leona(header)