2016. április 23., szombat

Inspiráló képek // Perrie

Sziasztok! :)
Úristen milyen régen voltam már, kicsit aktivizálhatnám magam. 
Hoztam pár inspiráló képet, remélem a hasznotokra válik. :)

















2016. április 22., péntek

Blogajánló × A tökéletes öngyilkosság

Csuhh!
Szóval, itt lenne az első érdembeli bejegyzésem ezen a blogon. Valójában már jelentkeztem volna ajánlóval, és ha jól emlékszem, két trailerrel is, de a rendelő vagy visszamondta, vagy kijelentette, nem tehetem ki az oldalra, mert nem szeretné, ha közszemlére kerülne az, ami az övé. Egyébként ti értitek ezt? Én nem, de azt hiszem, ez most mindegy is. 
Jelen esetben úgy érzem, kitehetem, bár nem vagyok benne olyan biztos (haha). Olvassátok olyan szeretettel az alábbi blogajánlót, mint ahogyan én igyekeztem megírni (Itt egy smiley lenne, ha lehetne)! Oh, és Cat, kérlek, ne haragudj, amiért rövid lett, én igyekeztem hosszabbítani, de nem tudtam olyan sokat írni és „idézetezni” – bezony – egy részből… Még ha az egy igen tartalmas rész is volt.




 × Te meg én, és a soha véget nem érő végtelen. ×
by, Cat L. Loud


„Te meg én, és a soha véget nem érő végtelen…
Nem akartam én ezt. Tökéletes életet akartam, tökéletes gyerek akartam lenni, akire a húga büszke lesz, és a szülei azt mondják büszkén kihúzva magukat: „Igen, ő a mi lányunk”. Igen ám, de a terveimbe kisebb baki csúszott. Megismertelek TÉGED. Téged, aki hiába „szerettél” furcsa módon, én mégsem voltam soha elég neked. Újra és újra lefutottuk a köröket, míg végül a lelki fájdalom helyett ezt az utat nem választottam. A tökéletes öngyilkosságot, ami napról napra öl meg. Szépen lassan. Nem ez nem a te hibád, én tettem ezt… és mielőtt megkérdeznéd, mi ez a story, tudd: Az én storym, hozzád. Rólad, rólam, a hülye kapcsolatunknak nevezett valamiről és az én megoldásomról a szenvedésemre. Remélem, utólag nem fogod bánni, hogy megismertél, Tomas.” 


Részlet az Első napból:
„Tudod anno elhittem mindent. Kiskoromban a húsvéti nyuszit, a mikulást, a Jézuskát, az angyalokat és még az ágy alatt rejtőző szellem létezésében sem kételkedtem. Egészen máig. Mára már megtanultam, hogy a kistojásokat, amikre vadásztunk anno a húgommal mind anyáék rejtették el, a mikulás helyett anya és apa hozta a csomagot és a virgácsot. Angyalok és Jézuska? Jézus biztos létezik, én nem tudhatom. Benne annyira nem kételkedem, hisz anyukám túlélt egy elfuserált műtétet, de abban igen, hogy nem tőle kaptuk azokat az ajándékokat… Benned hittem. Feltétel nélkül, csak kicsit későn jöttem rá, hiába a hit, ha akarat nincs.”




„Mindent elmondtam neked. Tudtam, hogy ez több lesz, mint barátság, de úgy tettem, mintha nem érteném az egészet. Mintha egy másik lány tetszene, és szurkolnék nektek, pedig végig tudtam, én vagyok a Rendőr szép lánya, aki tetszik neked, és akit megszerettél. Féltem mi lesz, ha beléd szeretek, de már akkor éreztem. Késő volt, fülig beléd szerettem.”


„- Neked is jó estét, Leilani – szólal meg.
 - Jaj, hát neked is – botladozok bentebb pofátlanul. – Tudod, más helyzetben nem zavarnálak.
 - Hadd találjam ki, ez a mai nap valamiért más.
 - Úgy is mondhatjuk.
 - Na bökd már ki, miért keltettél fel az éjszaka közepén! – Közelebb jön hozzám. – Te jó ég. Szőke, te ittál?!
 - Csak egy kicsit… De ez még semmi. Mi lesz még este!
 - Miért most nem az van?! És mi lenne?
 - Ash szülinapi bulija van.”

[…]

„- Vicces vagy – kezdtem. - De velem minden oké.
 - Hát nekem nem úgy tűnik. Full piás vagy, a telód cseng és cseszed felvenni. Nem ilyen szoktál lenni…
 - Egy kicsit ittam, és egyszer ilyennek is kell lenni. Na, jössz vagy sem?
 Szerintem tudta, hogy akár igen, akár nemleges választ kapok, én mindenképp menni fogok. De azért megvártam válaszát.
 - Tíz perc és indulhatunk, várj meg itt – Soph befejezte a mondatot, és azzal a lendülettel felrohant a szobájába.”

„- Kész vagyunk, mehetünk – felelte.
Nekem sem kellett több fogtam magam és már a szabad levegőt szippantottam be.
- Jössz már?
 - Nyughass már! Még be kell zárnom te dinnye!
Lassan bezárta az ajtót majd elindultunk. Visszagondolva talán nem kellett volna... Attól a bulitól kezdve minden gyökeresen megváltozott az életemben.”




S, hogy miért ajánlom?
Mert Cat úgy fogalmaz, hogy egy-kettőre meg tudja ragadni a történeteivel az embert. Fiatalos és bolondos. Ha érdekel egy tinédzserekről, mégis a felnőtté válás küszöbén álló kölykökről szóló, akár meg is történhető sztori, s sikeresen felkeltettem a figyelmedet, ne habozz, kattints a fenti linkre, és nézz szét! Határozottan nem bánod meg.


A rendelés aktív, ha szeretnél,
élj a lehetőséggel.

luv, RS

2016. április 16., szombat

Elkészült rendelés #1 - A mi életünk

Igen, ilyen későn elkészültem egy rendeléssel, amit most megosztok veletek. Remélem tetszik az írónak a munkám, s persze nektek is.

Design:


Fejléc:

2016. április 9., szombat

Elvihető #2

Sziasztok! 
Tegnap este nem tudtam aludni, így idepattantam a gép elé, és összeraktam két fejlécnek mondott akármit. A cím nem cserélhető, ha vinnétek valamelyiket, jelezzétek. :) 
Még lehet, hogy jelentkezem fejlécekkel, nem tudom. 




2016. április 3., vasárnap

Myrtill-kritika #1 - Angyalok szárnyán

Sziasztok!
Ezt a kritikát Kanna-chan novellás blogjáról, az Angyalok szárnyán-járól hoztam.  A címből kideríthettétek már hogy ez az első kritikám itt, a Paparazzi Blog Design-on. Ez a kritika a többi közül különbözni fog, mivel pontokba, nem mondatokba szedve írtam meg, de azok a kritikéim, amikA történet alcím alatt levő szöveg lehet, hogy kicsit zavaros lesz számotokra, mivel úgy alkottam meg, hogy olvastam a novellát, és amint valami hibát észleltem azt leírtam. Jó olvasást hozzá mindenkinek! :)


A cím: Nekem nagyon tetszik! Nagyon kifejező, de nagyon agyonhasznált. Én inkább egy angyalokról szóló fantasy bloghoz tudtam volna elképzelni. 3/2

A fejléc: Amint megnyitjuk a blogot elénk tárul egy világosrózsaszínes-pirosas-kékes fejléc, amit kettő anime lány, virágok, tollak, épületek és egy híd van. Szerintem csodálatos a fejléc! Imádom! Én most találkoztam a fejléced készítőjének nevével először, és megállapítottam, hogy nagyon tehetséges lány, és a szerkesztéshez nagyon ért! Nem fogom részletezni jobban, mivel az csak ömlengés lenne arról, hogy milyen szép. 5/5

A design: Szürke,  kék és fehér. Sok blognak van ezekből a színekből a designja, és nekem se volt ez az első blog, amin ilyesmi design volt. DevirantArt-os is, de kódoltakat is láttam már. Nekem ez még is kitűnt a tömegből. Talán az egyszerűségével és a letisztultságával. Ha jól hiszem - bár azt tudom, hogy a templomban kell -, akkor te egyedül illesztetted be a kódokat, amiket a Szerintem... című blogon találtál. Szerintem nagyon jól sikerült ahhoz képest, hogy te valószínűleg nem vagy designblogger mint mi. Bár, egy menü kód még szerintem nem ártott volna. Az elrendezés nekem tetszik, de azt hiszem a látogatottságot feljebb rakhatnád a modullistán, a legfelső modult pedig kicsit lejjebb. 5/4

Novelláid/helyesírás/fogalmazás/szeplők: 
- Túl rövidek. Ez az első, ami szembe tűnt.
-  Kidolgozatlanok. (Ha egy-egy részt átfogalmazok, akkor a saját fantáziámat is beleviszem, de az alap helyzet marad, nem javítom ki az egészet.)
- Engem a Beleőrülve a tudatlanságba c. novellád fogott meg jobban.
 ~ Soha nem szabad kezdeni egy történetet népdalküszöbbel (természeti képpel)!!! Ez nálad sajnos megtörtént ebben a novellában.
 ~  Hajamon lágyan átfújt a hideg, tavaszi szellő miközben vérben ázott kezeimet szemeim elé húztam. Lemészároltam egyetlen éj leforgása alatt Funakit, rokonait, és összes családtagját.
helyes/én így fogalmaznám meg: Hajamon lágyan átfújt a hideg, tavaszi szél, miközben házunk kertjében az öreg, rozsdás hintaágyon hanyatt feküdtem, miközben szemeimmel a kék egen elterülő bárányfelhőket számoltam. Gondolataim csak azon jártak, hogy hogyan voltam képes arra, hogy megöljem egyetlen éj leforgása alatt Funakit, a családját és a rokonait.  Egy idő után már nem bírtam tovább, és hirtelen felindulásomból elmentem Kazuyukihoz. 
~ Az ezt követő párbeszédhez csak annyit, hogy mozogjanak is a szereplők! Ne csak álljanak, beszéljenek, mert ebben ezt csinálják, hanem pl.: –  Ne beszélj össze-vissza badarságokat! mondat után odaírhattad volna, hogy - léptem hozzá fél lépéssel közelebb. Tolmácsold az olvasónak, hogy mi történik a párbeszéd közben!
~ –  Na igen... Elfeledkeztem a nagy szádról  –  Nevetett fel jóízűen –  Gyere utánam. Arata biztosan meghal az unalomban nélküled  –  Szívem szerint lekevernék neki egy pofont, de akkor száz százalék, hogy nem adná elő.
helyes: - Na, igen... Elfeledkeztem a nagy szádról - nevetett fel jóízűen. - Gyere utánam! Arata bizosan meghal unalmában nélküled. Szívem szerint lekevertem volna neki egy nagy pofont, de akkor száz százalék lett volna, hogy már az életben nem látom Ararát. - figyelj arra, hogy mindig egy időben írj! Csak kivételes esetekben szabad egy-két mondat erejéig időt váltai!
~ Gondolom a sötét oldal felé lesz Arata. 
helyes: Gondolom a sikátor legsötétebb zugában lesz Arata. 
~ Az egész visszaemlékezéses rész zavaros nekem. Először E/3-at, aztán E/1-et használtok! Két mondatot egy mondatnak írsz! Nem fogom most folytatni a sort, de szinte minden mondatodban van valami kivetni való. 
~ menybe - súlyos hiba! Gondolom a Mennyországra gondoltál, ami ugyan olyan tuljadonnév, mint Magyarország, Horvátország, Spanyolország, Németország. Pl.: - Voltunk spanyolba'/horvátba' nyaralni - mesélte Pistike egyik osztálytársának, Józsikának. 
~ Esetleg a pokolban láss vendégedként szerelmem
helyes: - Majd a pokolban láss vendégként, szerelmem! - megszólítás!  
~ Felkeltem, egy ismeretlen helyen.
helyes: Felkeltem, de egy ismeretlen helyen. vagy Felkeltem egy ismeretlen helyen. 
~ könnyek hullottak arcunkra
helyes: könnyek hullottak szemeinkből vagy könnyek csepegtek az arcunkról 
~ Utolsó hallott szót életemben nem tudtam mire vélni. " Szerelmem... " Kazuyuki szeretett volna? - Ezt nem a legvégére kellett volna írni, hanem ahhoz a részhez, ahol meghal.

~ Megint népdalküszöb!!!
~ Szám/személy nincs összeegyeztetve!
~ Figyeltem, milyennek is kellene lennem.
helyes: Figyeltem, hogy milyennek is kellene lennem vagy simán, vessző nélkül
~ nem jégre, hanem a hóra
~ Látván, minden csurom víz
helyes: Látván, hogy  mindenem csurom víz
~ másztam fel három emeletet
helyes: másztam fel a három emeletet
~ Senki sem volt az osztályteremben, szerencsére
helyes: szerencsére senki sem volt az osztályteremben. 
~ A sok tankönyv tetején ott virított okostelefonom. Az alap fehér, a tokom zöld.
helyes: Tankönyveim tetején ott virított fehér (okos)telefonom zöld tokjában.
~ Amint kezembe vettem be sem kapcsoltam, inkább bámultam a képernyőjét, mégse értettem mit szeretnek ezen a készüléken mások. 
helyes: Amint a kezembe vettem, be sem kapcsoltam, hanem inkább bámultam a képernyőjét, és azon gondolkodtam, hogy mit szeretnek ennyire az emberek egy ilyen eszközben. 
~ évszázad óta 
helyes: évszázada
Hallgatott, hallgat, mint a sír.
helyes: Hallgatott, hallgatott, mint a sír. 
~ ahogy telt az idő, teljesen beolvadtam a környezetembe.
így fogalmaztam volna meg: ahogy telt az idő hóhercegnőból ember lettem 
itt, szinte 
helyes: itt, és szinte
~ velem és az egyoldalú
helyes: velem, és az egyoldalú
elszigetelődött  előlem
helyes: elszigetelődött mellőlem
~ próbálom feladtam 
helyes: próbálom feladni a szép


A kritikámmal nem szerttelek volna megbántani,  sőt, felajánlom, hogy          segítek abban, hogy az eddigi novelláidban lévő hibákat ki tudd javítani.




                                      

2016. április 2., szombat

Verseny

Hola!
Hogy a  blog újranyitását és a húsvétot kellőképpen megünnepeljük, - ami már elmúlt, de sebaj! - létrehoztunk egy versenyt. A vetélkedő egyfordulós, de két téma is a rendelkezésetekre áll; a zene és az évszakok.
Annyi kategóriában nevezel, amennyiben szeretnél! Lehet mind a két témában indulni.

Teendőid:
·        - Válassz egy képet a felsoroltak közül, amit linkkel ellátva tegyél ki a blogodra, megtalálható helyre! (Ott lent lesznek a képek)
·        - Jelentkezésedet kommentben várjuk, ott van a legtöbb hely, hogy kifejthesd az adatokat.
·        - Minden információt adj meg, vagy különben a jelentkezésed érvénytelen!

Amiket említs meg:
·        - Blogger neved
·        - Blogod linkje /Fontos: azt a blogod linkeld be, ahol a kép található!/
·        - E-mail címed
·        - Kategória/kategóriák ami(k)ben pályázol

Kategóriák:
·        - Fejléc szerkesztés
·        - Könyvborító készítés
·        - Novellaírás

Feladatok:
1.Téma; Zene:
Összeírtunk zeneszámokat, amik közül lehet válogatni. Ami neked tetszik,  arról alkotsz. Ha több kategóriában indulsz, választhatod ugyanazt a zenét/évszakot.

Shawn Mendes: Stitches 
Fall Out Boy: Jet Pack Blues 
Nicky Jam y Enrique Iglesias - El Perdón 
One Direction - History
Zayn Malik - Pillowtalk
Sam Smith - I'm Not The Only One
Titanic - Nearer my God to thee (dallam és klip alapján)
Wellhello - Késő már
Majka - Mikor a test örexik
Majka - Csak te létezel
Deniz - Csoda
Taylor Swift - Style
One Direction - Perfect


Fejlécesek feladata: A kiválasztott zene értelmét, üzenetét, a dal ihlette ötleteidet kellene képként megszerkesztened. Olyan legyen, amilyet te akarsz, egy a lényeg; kapcsolódjon a dalhoz. A fejléc fő címe is a kiválasztott dal címe legyen, de emellett szerepelhet rajta más is. A kép viszont nem fejléc lesz, hanem egy reklámtábla! Ennek módján alkossátok meg!

Könyvborítósok feladata:  A számodra legmegnyerőbb zenéről kellene alkotnod egy CD- vagy albumborítót. A lényeg, hogy tükrözze a dal szövegét és értelmét! Név nem kell, csakis a dal címe, esetleg a szerzőjét is oda lehet írni. A többit rátok bízzuk! Engedjétek el a fantáziátokat, alkossatok valami igazán figyelemfelkeltőt! Két oldalasat is lehet készíteni. A hátoldalán a dalból egy részlet szerepeljen!

Novella írók feladata: Leírni, hogy mi történik a klippben, kitalálni hozzá egy történetet vagy ti magatok alkossatok egy új történetet. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú, de 1500 és 2500 szó azért legyen!

2.Téma; Évszakok:
A négy évszak – tavasz, nyár, ősz, tél – közül válassz egyet és aköré építsd a feladatodat!
Fejlécesek feladata:  A választott évszak jellemzői szerint készíts egy fejlécet! Legyenek rajta évszakot jellemző képek, a te gondolataid vele kapcsolatban. A cím a kiválasztott szezon, de mellette lehet más is.

Könyvborítósok feladata: Ugyanaz, mint a fejlécnél, csak természetesen könyvborítóban. Címnek a szezont írd, a saját neved is szerepelhet rajta! Két oldalasat is lehet készíteni, rád van bízva, mit írsz a kép hátoldalára.

Novella írók feladata: Egy olyan történetet írni, mely kapcsolódik ahhoz az évszakhoz vagy abban a szezonban játszódik. Lehet már megtörtént eset, de a fantáziádra is bízhatod. A novella 1500 és 2500 szó legyen, vagy felette!

Nyeremények:
1. Helyezett: Oklevél;
2. Helyezett: Oklevél;
3. Helyezett: Oklevél;

Ha olyan jó munkák vannak, különdíjazottat is kisorsolunk! A többiek mind elvihetik az emléklapot, ha úgy gondolják.

Dalszövegek:
Fall Out Boy; Jet Pack BluesNem találtam magyar fordítást, de lehet, ha ti kerestek, ráleltek. De itt van kettő eredeti nyelven: https://www.youtube.com/watch?v=iq2gpwecmFA  http://kulfoldi.zeneszoveg.hu/dalszoveg/93902/fall-out-boy-/jet-pack-blues-zeneszoveg.html

Shaw Mendes; StitchesEzen az oldalon a magyar és az angol szöveg is megtalálható a videóklippel együtt: http://www.magyar-dalszoveg.hu/lyrics/shawn-mendes-stitches-handwritten

Nicky Jam y Enrique Iglesian - El PerdónTaláltam hozzá magyart és angolt is, de az oldalon több nyelven fent van.
Angol: http://lyricstranslate.com/hu/el-perd%C3%B3n-sorry.html-0

Zayn Malik - Pillowtalk Itt szintúgy mindkettő nyelven találsz elegendő hanganyagot.
Magyar: https://www.youtube.com/watch?v=NRviXY2-Nkc (Hang változtatva, hiszen CopyRight)
Angol: https://www.youtube.com/watch?v=xOCuNG-oRNY

Határidők:
Jelentkezés: 2016. május. 1.
Beküldés: 2016. május. 1.
Eredményhirdetés: 2016. május 8.-15.

Erre az e-mailra várjuk az alkotásaitokat: perriem15@gmail.com
Iratkozz fel a blogra, mert senkit nem értesítünk külön!
Sok sikert kívánunk a jelentkezőknek!






Theme by Lydia (css)
and Leona(header)